Шкіра та сухожилля замість м'яса: NGL.media виявили 11 тисяч неналежних консервів для Збройних Сил України, які отримали схвалення від лабораторії Міністерства оборони.
Гірка реальність харчування для українських військових.
Журналісти NGL.mediaотримали тривожну інформацію від військовослужбовців Покровського району. Їм постачали консерви зі свининою, які викликали сумніви щодо якості. Редакція отримала п'ять банок тушонки різних виробників і звернулася до незалежної сертифікованої лабораторії для перевірки.
Результати вражають!
Дослідження виявило, що зразки консервованих продуктів не відповідають державному стандарту України (ДСТУ) за органолептичними та фізико-хімічними характеристиками.
"Це означає, що такі консерви не можуть бути продані або спожиті", - пишуть журналісти.
Ще більш тривожним є те, що відповідність ДСТУ цих консервів нібито підтвердила лабораторія військової частини А3466 Департаменту продовольчої безпеки та ветеринарної медицини Міністерства оборони України. Це одна з трьох лабораторій Міноборони, яка має повноваження перевіряти якість продуктів для ЗСУ.
Дослідження продовжується.
NGL.media здійснила опитування серед військовослужбовців різних підрозділів на різних фронтових ділянках. В умовах анонімності вони висловили скарги щодо незадовільної якості консервів.
В процесі розслідування журналісти звернулися до Володимира Мартиненка, керівника та власника ТОВ "Ментеріка", що спеціалізується на виробництві цих консервів. Пан Мартиненко стверджував, що якість продукції його компанії підтверджена необхідними експертизами, проте від надання цих документів журналістам він відмовився.