Які продукти варто уникати після 40 років: ризики для серцево-судинної системи.
Зі збільшенням віку метаболічні процеси в організмі сповільнюються, і певні улюблені страви можуть почати негативно впливати на здоров'я. Дієтологи рекомендують, від яких продуктів слід утриматися після 40 років, щоб уникнути можливих проблем зі здоров'ям. Про це повідомляє storinka.
Після 40 років в організмі людини відбуваються зміни, у тому числі гормональні, тому дуже важливо правильно формувати раціон та уникати деякої їжі, яка може погіршити стан. Один із найбільш шкідливих продуктів для цієї вікової категорії - бекон.
Експерти застерігають, що бекон складається на 10% з поліненасичених жирів, і його споживання не тільки не покращить ваше здоров'я, але й може завдати чималої шкоди.
Велика кількість шкідливих жирів у тандемі з колосальною кількістю калорій - це прямий шлях до стрімкого набору ваги та розвитку серцевих захворювань. Із зайвими кілограмами можуть виникнути й інші проблеми зі здоров'ям, що знижує шанс прожити довге життя.
Фахівці рекомендують зменшити вживання не лише бекону, а й усіх видів переробленого м'яса. Це особливо актуально для людей старше 40 років, але також принесе користь і тим, хто прагне підтримувати своє здоров'я та підтримувати форму.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний ресурс Знай інформував про те, що рис, білий хліб та молочні продукти можуть бути шкідливими для здоров'я, згідно з висновками дієтологів.
Наш портал також надає інформацію про те, чому важливо переглянути свій раціон: які захворювання можуть виникнути внаслідок частого вживання рису та макаронів.
Крім того, ми писали, зміцнення імунітету цибулею та часником: наскільки ефективні бабусині поради.