Легка і кремова запіканка з цукіні: приготування займе трохи більше тридцяти хвилин, ось рецепт.
Кабачок – це традиційний овоч, який символізує перехід від літа до осені. Кулінари активно використовують його, створюючи різноманітні страви в поєднанні з багатьма іншими інгредієнтами.
Кабачкова запіканка – це відмінний спосіб урізноманітнити ваш раціон. Її легко можна зробити як у духовці, так і в мікрохвильовій печі або мультиварці.
Сирно-кабачкова запіканка може порадувати своїм ніжним вершковим смаком - і ви приготуєте її ще багато разів.
Для приготування запіканки слід підготувати продукти:
Збийте яйця зі сіллю за допомогою віночка, а потім добре промийте і очистіть кабачок. Натріть кабачки на грубій тертці і злегка придавте їх руками, щоб вивільнити надлишок соку.
Сир слід натерти на великій або середній терці, так він буде більш еластичним. Дрібно наріжте кріп або петрушку. Для цієї запіканки оптимально використовувати молодий кріп, оскільки він чудово гармоніює зі смаком кабачків.
Додайте сметану до яєць і ретельно змішайте. Потім всипте тертий сир і борошно. Отриману суміш вилийте до кабачків і додайте кріп. Усе добре перемішайте, а потім перелийте в підготовлену змащену олією форму.
Випікання запіканки передбачає розігріти духовку до температури 200 градусів і тримати страву всередині протягом 35 хвилин. Рекомендується подавати її гарячою. Також можна приготувати свіжий салат або легкий гарнір для доповнення.
Ми вже згадували, що грибні котлети не лише смачніші, але й економніші за м'ясні: це страва, яку всі прагнуть скуштувати в осінній період.