Тушковане м'ясо з кролика і підчеревини: оригінальний рецепт для зимової консервації вдома.
Які інгредієнти знадобляться для приготування тушкованого кролика?
Для того, щоб приготувати смачну тушкованку з кролика, на 7 банок об'ємом 0,5 л потрібні такі продукти:
Для того щоб тушкованка вийшла смачною, рекомендується використовувати свіжу кролятину, а не заморожену. Хоча приготування тушкованки з замороженого кролика також можливе, варто врахувати, що таке м'ясо може бути більш сухим.
Кроликів слід підготувати, спочатку видаливши нутрощі, а потім обов'язково замочити у воді. Це процес допоможе позбутися залишків крові та нейтралізувати характерний запах. Крім того, завдяки замочуванню, консерви не будуть мати осаду.
Тушку кролика слід розділити на шматки і помістити в простору каструлю. Додайте сіль і залийте м'ясо холодною водою, щоб воно повністю занурилось у рідину.
Вимочувати кролятину рекомендують протягом 3-4 годин, але це залежить від якості м'яса та віку кроликів. Також можна замінити воду на чисту 2-3 рази і за необхідності збільшити час вимочування.
Замочене м'ясо повинно стати більш ніжним. Перемістіть кролика в окрему посудину і дайте йому постояти, щоб зайва волога стекла. Потім наріжте м'ясо на порційні частини разом із кістками.
Для того щоб приготувати смачну тушкованку з кролика, варто включити підчеревину, яка містить не лише сало, але й м'ясні волокна. Підчеревину слід порізати на шматочки приблизно по 80 грамів.
Для того, щоб тушкованка з кролика вийшла смачною, рекомендується додати підчеревину (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ).
Помістіть шматочки підчеревини в посудину з кролятиною, додайте сіль та чабер для приготування маринаду. Ретельно змішайте м'ясо із спеціями.
На дно стерильних банок для консервування розмістіть по одній горошині духмяного перцю та по дві горошини чорного перцю. Не рекомендується додавати лавровий лист, оскільки ця пряність може надати страві гіркуватий смак.
На початку розмістіть підчеревину, а потім акуратно покладіть кролятину, залишаючи 1-2 см вільного простору від країв банки. Потім слід приготувати м'ясо, вибравши один із варіантів його консервації.
До країв банки треба залишити відстань (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Як приготувати тушкованку в автоклаві: покрокова інструкція.
Одразу закрийте банки з м'ясом кришками, використовуючи такі, які закручуються. Банки потрібно поставити в автоклав та консервувати тушкованку протягом 30 хвилин за температури в 110 градусів. При цьому закачувати повітря в автоклав не потрібно.
Як зберігати тушковане м'ясо в банках за допомогою каструлі
Для консервування м'яса можна застосувати простіший спосіб — тушкування в каструлі. Для цього слід розмістити закриті банки з м'ясом у каструлі, налити воду та поставити на слабкий вогонь.
Час приготування тушкованки таким методом становить 6 годин. Важливо щоб вода під час кипіння не потрапляла в банки. При википанні рідини також необхідно доливати окріп.
Як приготувати тушкованки в духовці для консервування
Для консервування м'яса в духовці спершу слід накрити банки фольгою, а не використовувати кришки.
Розігрійте духовку до 120 градусів і тушкуйте м'ясо в банках впродовж шести годин. Після завершення цього процесу, щільно закрийте банки стерилізованими кришками.