Як зменшити ймовірність серцевого нападу: дослідники визначили 5 ключових факторів.
Згідно з інформацією Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC), кожен п'ятий серцевий напад може залишатися непоміченим.
Серцевий напад, що виникає через недостатнє кровопостачання серцевого м'яза, часто викликаний атеросклеротичними бляшками в артеріях, які забезпечують серце кров'ю. Одним із ефективних методів зменшення ймовірності розвитку серцевих захворювань є дотримання збалансованого харчування. Важливо також звертати увагу на вибір напоїв, які людина споживає протягом дня.
Цю інформацію подає Eat This.
Основний ризик, пов'язаний із споживанням газованої води, полягає в її високому вмісті цукру.
"Дослідження показали, що солодкі напої можуть збільшити ризик серцевих захворювань, які є основною причиною серцевих нападів", - говорить доктор медичних наук і сертифікований лікар профілактичної медицини Седріна Колдер (США). Результати досліджень опубліковані в науковому журналі Harvard Helth Publishing.
Кава не тільки сприяє пробудженню вранці, але й може зменшити ймовірність розвитку серцевої недостатності. Проте вживання більше шести чашок на день може, навпаки, підвищити рівень жирів у крові та збільшити ризик серцевого нападу. Ці висновки були представлені у науковій статті в журналі Clinical Nutrition.
За словами медичного фахівця, енергетичні напої можуть сприяти підвищенню артеріального тиску та порушенню серцевого ритму, що, в свою чергу, може призвести до серйозних наслідків.
"Загрозливі симптоми можуть проявитися у людей, які або п'ють велику кількість енергетичних напоїв за короткий період часу, або вживають їх разом з алкоголем або іншими речовинами", - додає Колдер.
Багато людей знають про негативний вплив алкоголю на печінку. Однак ті, хто регулярно вживає значні кількості алкогольних напоїв, також мають підвищений ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи. Дослідження, проведене вченими університету Джонса Гопкінса, виявило, що для жінок алкоголь є набагато більш небезпечним, ніж для чоловіків. За їхніми даними, жінки стикаються з істотно вищим ризиком виникнення серцевих захворювань.
Ці напої-десерти містять не тільки багато цукру, але і насичених жирів.
"Дослідження показують, що лише один прийом їжі з високим вмістом жирів може викликати серцеві захворювання у деяких людей", - говорить Колдер.
Нагадаємо, дослідники зазначили, що одна чашка кави чи шоколадний батончик не здатні забезпечити тривалий запас енергії.