Сніданок для маленьких переможців: Що покласти дитині в рюкзак для школи — ТОП-5 рецептів
Що простіше -- зібрати дитину в школу або спорядити космонавта на Місяць? На космічні місії працює ціла індустрія, а батьків у школяра всього двоє.
NV склав для них перелік корисних продуктів, які можна покласти дитині на обід та перекус.
Людина вже ступала на поверхню Місяця, а цього року вперше до школи вирушають 450 тисяч українських дітей. Підготовка школяра до навчання є не менш важливою задачею, а для турботливих батьків вона має найвищий пріоритет. З 1 вересня не за горами, настав час задуматися про корисне і збалансоване харчування для дитини.
Готуючи ланчбокс на перше вересня 2019 року, важливо звернути увагу на правильне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, зберігаючи баланс БЖВ.
Білки: м'ясо або птиця, яйце або омлет, бобові, риба.
Вуглеводи: віддайте перевагу цільнозерновій випічці - хлібові, булочкам, кексам, крекерам. Слідкуйте за складом жирів (виключіть продукти з трансжирами).
Жири: вершкове масло, твердий сир, йогурт у заводській упаковці.
Що ще можна додати до снек-боксу:
Замість ковбаси використовуйте в бутербродах і сендвічах скибочки буженини, запеченої або відвареної індички або філе курки. Смачною також буде червона солона риба, яку в сендвічі можна з'єднати з крем-сиром і огірком.
Для створення здорового бутерброда, обирайте цільнозерновий хліб, додавайте джерело білка та, за можливості, включіть фрукти або овочі.
Декілька прикладів корисних сендвіч-комбінацій:
Півсклянки грецького йогурту з ванільним смаком
1,5 чайної ложки екстракту ванілі
Одне крупне яйце
Одна третина склянки кокосової олії
Дві столові ложки меду
3 столові ложки пюре з банана
половина чашки тростинного цукру
Половина склянки вівсяного борошна
1 склянка білого борошна (можна скористатися цільнозерновим білим пшеничним)
1 чайна ложка харчової соди
Половина склянки темного шоколаду або подрібнених горіхів, за вашим бажанням.
Процес приготування:
Переконайтеся, що ви ретельно висушили кабачок, щоб він не був занадто вологим в готовому хлібі. Розігрійте духовку до 160 градусів Цельсія. Злегка змастіть жиром і борошном одну форму для хліба і відкладіть в сторону. У мисці змішайте грецький йогурт, екстракт ванілі, яйце, кокосове масло, мед. В окремій маленькій мисці дуже добре розімніть банан. Чим зріліший банан -- тим краще. Додайте банан і коричневий цукор. В окремій мисці змішайте вівсяну муку, пшеничне борошно, харчову соду, сіль і корицю.
Додайте суху суміш до вологої і змішайте, але не перестарайтеся -- надмірне перемішування приведе до занадто твердого хліба. За бажанням додайте тертий цукіні і шоколадну стружку або горіхи.
Перелийте суміш у підготовлену форму, за бажанням додайте шоколадні шматочки та горіхи. Випікайте 40-50 хвилин, періодично перевіряючи готовність за допомогою зубочистки. Хліб також має трохи "відставати" від стінок форми. Трохи недопечений хліб буде м'якшим на дотик.
Бананово-вівсяне печиво
Елементи:
3 стиглих банана, перетертих в пюре
80 мілілітрів кокосової олії
160 грам вівсяних пластівців
80-90 грам тертого шоколаду або сушених фруктів
1 чайна ложка ванільного екстракту
Змішайте всі інгредієнти в мисці. Сформуйте печиво за допомогою ложки на змащеному олією листі для випічки і випікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 175 ° C.
3/4 склянки безглютенового універсального борошна
2 чайні ложки пекарського порошку
8 столових ложок м'якого вершкового масла кімнатної температури
Один пакетик тростинного цукру
Дві чайні ложки ванільного екстракту.
Одна чайна ложечка яблучного оцту.
4 дуже зрілі банани, подрібнені до стану пюре (приблизно 1 ¼ склянки)
Процес приготування:
Нагрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Змастіть форму для кексу і вистеліть дно пергаментним папером. У мисці змішайте безглютенове борошно, розпушувач, сіль і харчову соду. Відкладіть убік. У міксері збивайте вершкове масло з цукром близько 2 хвилин. По одному додайте яйця, продовжуючи збивати. Додайте рослинне масло, ваніль та оцет, збивайте до однорідності. Додайте сухі інгредієнти та перемішайте до однорідної маси. Додайте бананове пюре і знову перемішайте. Вилийте тісто у підготовлену форму і випікайте, поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою (приблизно 55-60 хвилин).
Цільнозернові мафіни зі свіжим сиром
Елементи:
Два стакани борошна з цільного зерна
¾ склянки пармезану або будь-якого тертого сиру
¼ склянки рослинного масла
З'єднайте початкові три компоненти у великій мисці. У окремій посудині змішайте молоко, розтоплене масло та яйця до однорідного стану. Додайте цю рідку суміш до борошняної і ретельно перемішайте. Розподіліть тісто по злегка змащених маслом формах для мафінів, наповнюючи їх на дві третини. Випікайте при температурі 200 градусів Цельсія протягом 15-18 хвилин.
½ склянки плюс 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
Дві чайні ложки екстракту ванілі
½ склянки розтопленого молочного шоколаду
¾ склянки борошна
¼ склянки несолодкого какао-порошку
½ чайної ложки солі
Один келих шоколадних шматочків
Процес приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Вистеліть форму для випікання папером для випічки. У великій мисці змішайте розтоплене масло і цукор, збиваючи вручну до однорідного стану. Додайте яйця та ванільний екстракт, продовжуючи збивати протягом однієї хвилини. Влийте розтоплений шоколад і збивайте до отримання однорідної маси. Потім поступово додайте борошно, какао-порошок і сіль, ретельно перемішуючи. В кінці додайте шоколадну крихту.
Вилийте суміш на підготовлену форму і розрівняйте. Випікайте в попередньо розігрітій духовці протягом 30 хвилин. Дайте брауні охолонути в формі за 30 хвилин до нарізки.