Оригінальний рецепт печива з вареними жовтками від знаменитої шеф-кухарки
Сьогодні в магазинах представлений такий широкий асортимент печива, що важко визначитися з вибором. Проте, домашнє печиво має свої незаперечні переваги. По-перше, використовуються виключно натуральні інгредієнти. По-друге, його смак значно перевершує магазинні аналоги. Крім того, сам процес приготування можна назвати справжнім ритуалом. Багато хто з нас пам’ятає, як у дитинстві допомагали мамі або бабусі вирізати печиво за допомогою формочок, як з нетерпінням очікували моменту, коли можна буде скуштувати свіжоспечені ласощі, і як приємний аромат наповнював увесь будинок.
Кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, відома своїм захопленням готуванням та популяризацією різноманітних смаколиків, поділилася рецептом оригінального печива з вареними жовтками та шоколадом.
-- Це чудове печиво з додаванням варених жовтків та шматочків шоколаду готується просто та швидко, -- каже Елла Іванова. -- До чаю чи кави -- справжня знахідка.
П'ять зварених жовтків
70 грамів цукрової пудри
150 грамів вершкового масла
150 г борошна
100 грамів кукурудзяного крахмалю
3 г ванільного цукру
Сіль - це кристалічна речовина, яку використовують для приготування їжі та збереження продуктів. Вона має хімічну формулу NaCl і складається з натрію та хлору. Сіль є незамінним компонентом раціону людини і відіграє важливу роль у підтримці водно-сольового балансу в організмі.
3 г розпушувача
П'ятдесят грамів шоколаду
Замішуємо тісто із зазначених інгредієнтів. Борошно попередньо треба просіяти. Випікаємо за температури 170 градусів упродовж 15-20 хвилин.
І смачного!
Колись Елла Іванова ділилася з "ФАКТАМИ" рецептом надзвичайно смачного домашнього печива, яке не потребує використання вершкового масла.
Радимо спробувати: Овсяне печиво з журавлиною - ваші діти будуть у захваті!