Оригінальний рецепт салату "Мімоза": приготування займає зовсім небагато часу і не викликає жодних труднощів.

Салат "Мімоза" - це вже справжня класика, готується він дуже просто та швидко, зі звичайних продуктів, а виходить смачнющим і підійде для святкового столу.

Основними складниками салату "Мімоза" виступають рибна консерва, картопля, морква та яйця. Саме чарівна "шапочка" з жовтків надає страві таку оригінальну назву.

Унікальний рецепт запропонував український кулінарний блогер Алекс Міль. Для приготування знаменитого салату "Мімоза" нам знадобляться наступні компоненти:

Варимо картоплю та моркву в цілому вигляді до повної готовності. Потім залишаємо овочі охолонути і очищаємо їх від шкірки. Яйця варимо до твердого стану, після чого розділяємо на білки та жовтки.

Картоплю і моркву натираємо на великій тертці, а білки і жовтки подрібнюємо окремо на дрібній. З банок зливаємо рідину, видаляємо кісточки, а рибу розминаємо виделкою.

Для того, щоб салат виглядав естетично та святково, блогер рекомендує формувати його в кулінарному кільці діаметром 16 см.

На дно форми акуратно укладаємо натерту картоплю. Після цього викладаємо шар риби, за ним йде морква, а потім - яєчні білки. Кожен з цих шарів потрібно добре утрамбувати і змастити невеликою кількістю майонезу для рівномірного покриття.

"Один із шарів приправте сіллю та перцем," - підкреслив кухар.

Останній штрих декору - розміщуємо яєчні жовтки, не утрамбовуючи їх. Як тільки салат "Мімоза" буде готовий, обережно виймаємо його з кулінарного кільця і ставимо в холодильник на кілька годин для просочення.

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Мій улюблений десерт осені: простий рецепт яблучного пирога з ароматом кориці.

Related posts