Груші здатні сприяти полегшенню серйозних проблем зі здоров'ям.
Використання груш сприяє досягненню численних оздоровчих результатів: зокрема, вони можуть бути корисними для людей з високим тиском, підвищеним рівнем холестерину та цукру в крові.
Видання Magazin Novosti (Сербія) описало корисні властивості груш. Експерти, які взяли участь у статті, зазначили, що ці фрукти багаті на вітамін С і мідь, які допомагають захистити клітини від ушкоджень.
Експерти зазначили, що їх слід вживати для полегшення кашлю при туберкульозі та інших захворюваннях дихальних шляхів, а також у випадках лихоманки чи діареї.
Груші мають високу концентрацію клітковини, що може бути причиною їх протипоказання при певних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо під час загострень. Однак за відсутності медичних обмежень, клітковина в грушах сприяє профілактиці підвищеного рівня холестерину та інших серйозних судинних захворювань, а також діабету.
"За словами медиків, регулярне вживання груш допомагає людині знизити ризик набуття зайвої ваги, розвитку гіпертензії та коливань рівня цукру в крові."
Натуральний грушевий сік, в свою чергу, забезпечує організм корисними вітамінами, каротиноїдами та мінералами, які сприяють зміцненню капілярів і кровоносних судин.