8 переваг авокадо для здоров'я: чудовий вибір для тих, хто прагне знизити вагу.
Цей фрукт, популярний і корисний для здоров'я, став справжньою зіркою серед джерел корисних жирів. Крім того, що авокадо смачний, він має багато корисних властивостей для здоров'я.
Доведено, що авокадо може знизити рівень холестерину, покращити відчуття ситості та навіть допомогти у боротьбі з жиром на животі. Більше про його переваги пише eatthis.com.
Сприяє зменшенню жирових відкладень в області живота.
Дослідження свідчать, що заміна звичайної олії на авокадо, яке містить велику кількість мононенасичених та олеїнових кислот, може допомогти зменшити відкладення жиру в черевній ділянці, таким чином знижуючи ймовірність розвитку метаболічного синдрому. У дослідженні, проведеному в університеті Пенсильванії, учасники, які щодня споживали 40 грамів (приблизно 3 столові ложки) олії з високим вмістом олеїнової кислоти, через місяць помітили зменшення жирових відкладень на животі на 1,6%. Інші дослідження також підтверджують, що раціон, багатий на мононенасичені жири, здатний запобігти накопиченню жиру в області живота.
Зменшує бажання поїсти.
Додайте ложку гуакамоле до своєї страви - і ви забудете про голод на довгий час. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Journal, показало, що учасники, які з'їдали половину авокадо під час обіду, знижували бажання перекусити на 40% протягом наступних кількох годин. Тож додайте кілька ложок гуакамоле до своїх страв для відчуття ситості.
Підвищує рівень харчування.
Дослідження, яке провели Центри з контролю та профілактики захворювань США, показало, що щоденне споживання половини авокадо асоціюється з покращенням якості раціону та зниженням ризику метаболічного синдрому на 50%. Особи, які регулярно включають авокадо у свій раціон, мають нижчий індекс маси тіла та споживають більше овочів, клітковини та вітаміну К.
Сприяє покращенню засвоєння поживних компонентів.
Щоб повною мірою скористатися перевагами овочів, варто додати до них невелику кількість жиру, ідеально — авокадо. Дослідження показали, що учасники, які вживали салати з авокадо, засвоювали каротиноїди у 3-5 разів краще. Тому не забудьте включити авокадо до своїх салатів або використати олію авокадо в якості заправки для підвищення харчової цінності ваших страв.
Сприяє зменшенню концентрації "шкідливого" холестерину.
Дослідження, опубліковане в Journal of the American Heart Association, показало, що дієта з авокадо сприяє зниженню рівня ЛПНЩ (поганого холестерину) на 13,5 мг/дл, що суттєво знижує ризик серцевих захворювань. Дослідники пов'язують це з високим вмістом мононенасичених жирів, які допомагають регулювати рівень холестерину.
Використовувати засоби проти вільних радикалів.
Антиоксиданти, присутні в авокадо, відіграють важливу роль у нейтралізації вільних радикалів, які можуть завдавати шкоди клітинам та ДНК, а також впливати на повільніший метаболізм. У цьому контексті авокадо можна порівняти з оливковою олією, котра є однією з ключових причин низького рівня захворюваності в країнах Середземномор'я.
Зменшує ймовірність виникнення діабету.
Авокадо не тільки багатий на корисні жири, але й містить близько 14 грамів клітковини та 66% добової потреби у вітаміні К, що сприяє регуляції метаболізму цукру та підвищенню чутливості до інсуліну. Дослідження показали, що люди, які отримують достатню кількість вітаміну К, мають на 19% менший ризик розвитку діабету.
Прискорює обмін речовин і збільшує фізичну витривалість.
Авокадо здатне надати природний енергетичний підйом для занять спортом. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що особи, які дотримуються дієти з високим вмістом мононенасичених жирів, демонструють вищий рівень фізичної активності та більш швидкий обмін речовин у порівнянні з тими, хто споживає насичені жири.