Домашня варена ковбаса: простий рецепт з натуральних складників від Лілії Цвіт.
Які інгредієнти потрібні для приготування домашньої вареної ковбаси?
Для того, щоб приготувати смачну домашню варену ковбасу, потрібні такі продукти:
Щоб приготувати варену ковбасу вдома, курячі стегна потрібно промити та перекласти в каструлю. Почистьте цибулю та моркву, наріжте їх на великі шматки.
Для покращення смаку ковбаси рекомендується додати лавровий лист і горошок перцю. Не забудьте підсолити інгредієнти та залити їх водою, щоб м'ясо повністю покривалося рідиною.
Помістіть каструлю на невеликий вогонь і готуйте стегна приблизно протягом двох годин. Коли м'ясо буде готове, воно має легко відділятися від кісток.
Утворений бульйон з м'яса необхідно перелити в інший посуд через сито, а м'ясо зняти з кісток. Морква та цибуля лише надають смаку бульйону, але надалі в приготуванні не використовуються.
До м'ясної маси введіть 150 мл бульйону та сік з буряків. Він надає вареній ковбасі характерний рожевий відтінок.
Змішайте складові до отримання однорідної консистенції, використовуючи блендер або кілька разів прокрутіть їх через м'ясорубку. Консистенція повинна бути легкою для перемішування та не надто густою.
Ось покроковий процес приготування вареної ковбаси (скріншот / Лілія Цвіт)
У спеціальному посуді розведіть желатин у 100 мл бульйону при кімнатній температурі. Після ретельного перемішування дайте суміші постояти кілька хвилин, щоб желатин зміг добре вбрати рідину.
Після цього загустілий желатин треба трохи розігріти в мікрохвильовці або на паровій бані, не доводячи до кипіння. Влийте желатин в м'ясну масу, перемішайте та розлийте суміш по підготовлених пластикових пляшках.
Як приготувати домашню варену ковбасу (фото / Лілія Цвіт)
Щоб видалити бульбашки повітря, пляшки слід струсити. Потім помістіть ковбасну суміш у холодильник на 3-4 години, після чого обережно обріжте пластикову форму ножицями.